dissabte, 11 de setembre del 2010

APRENDRE A APRENDRE

I ara estirats al terra, escolteu els vostres recolzaments, la vostra respiració.
Això és com comença una sessió d'ATM amb el mètode Feldenkrais.
ATM
vol dir Autoconsciència amb el moviment (pressa de consciència) i treballem al terra amb una manta o estora, també el mètode fa servir la IF Integració Funcional, es treballa amb una llitera (camilla )i el professor ajuda a l'aprenentatge de l'alumne amb moviments molt suaus així adquirint consciència de les peculiaritats del funcionament neuromotor, i també formes alternatives de controlar les funcions motrius. ATM és grupal, IF individual.
Alguns principis bàsics per mi molt reveladors: La pelvis és el centre de la força des del cap als peus. Menys és més, aprendre a aprofitar el propi pes, necessitem temps per aprendre i cada persona té el seu ritme d'aprenentatge. Fixa't en la teva respiració, si tens tensió tindràs bloqueig, si el diafragma està bloquejat tindrem menys estabilitat. Tot està lligat i tot sempre té un perquè, el diàleg del nostre cos, les relacions entre les parts i la importància del respecte amb un mateix. Això entre altres és el que fa al mètode únic. APRENDRE A APRENDRE.

Un dia una persona em va parlar d'aquest mètode i em va convidar a una sessió d'ATM. Jo ja treballava amb Stott Pilates, i des d'aleshores ja no he deixat d'observar les persones i els moviments de la mateixa manera. Els dos mètodes ajuden a que jo ensenyi a les persones i reeduqui el seu cos.


(Gràcies Monique)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada